Съдебен изпълнител търси над 250 хил. лв. от фалиралия ПФК "Чавдар" (БСл)
Автор: Administrator   
Петък, 21 Ноември 2014г. 18:24ч.

Частен съдебен изпълнител търси дългове от над 250 000 лв. от фалиралия през 2012 г. ПФК „Чавдар“ (Бяла Слатина).

Съдебният изпълнител призовава към доброволно плащане на дължимите суми, в противен случай ще има запори на имоти, сметки и принудително изплащане на парите.


Новият сайт за новини от Бяла Слатина – bsl24.bg е единствената медия, която разполага с документите:
Документите са адресирани към Сдружение ПФК Чавдар с управител Красимир Георгиев Костов. В първия документ е посочена сумата от 232 148.90 лв. публични вземания в полза на държавата, както и начислени авансови такси и такси по ТТР (Тарифа за таксите и разноските) към ЗЧСИ (Закон за частните съдебни изпълнители) в размер на 9 519.58 лв.Във втория документ, който е покана за доброволно изпълнение след осъждане, трябва да се платят 1 978.38 лв. в полза на бившия треньор на ПФК „Чавдар“ (Бяла Слатина) Бойко Величков. В документа се посочва изрично, че при неизпълнение на доброволно изплащане ще последва запор върху движими вещи, възбрана върху недвижими имоти и запор на банкови сметки. 


Третият документ е изпълнителен лист, в който Белослатинският районен съд е осъдил Сдружение ПФК Чавдар с управител Красимир Георгиев Костов да заплати на треньора Бойко Величков сума от 14 800 лв., считано от 04.04.2011 г. до окончателното изплащане на сумата.

Припомняме, че ПФК „Чавдар“ (Бяла Слатина) фалира в началото на 2012 г. Тогава клубът имаше над 300 хил. лв. задължения, като в тях включваха съдийски такси, наказания, осигуровки, данъци, заплати и такси към треньори и играчи осъдили „Чавдар“. За този период от време са натрупани огромни лихви. На няколко пъти бяха правени опити клубът да бъде спасен, но това можеше да се случи само при изплащането на споменатите суми. Съвсем нормално не се намери луд човек, който да плати стотици хиляди левове дългове, натрупани от други хора и клубът официално бе закрит, а държавата и десетки хора бяха завлечени с пари, които може би са влезли в някой изключително дълбок джоб. През май 2013 г. фенове на футбола в Бяла Слатина създадоха нов клуб, който няма нищо общо със задълженията на стария.

Така към днешна дата частните съдебни изпълнители продължават да търсят парите от фалиралия ПФК „Чавдар“ (Бяла Слатина), но не е ясно кой точно ще плати споменатите суми.

Данните от документите са нарочно скрити от нашия екип с цел избягване на злоупотреби с тях.

Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови