Чавдар 1957 завъртя 1:1 в първата си контрола
Автор: Administrator   
Неделя, 20 Юли 2014г. 09:19ч.

Чавдар 1957 (Бяла Слатина) изигра първата си контролна среща през подготвителния период. В съботния следобед белослатинските футболисти гостуваха на съседите от Кнежа и завършиха 1:1.


Поканата за този мач дойде само 4 дни след като "чавдарци" започнаха тренировки за новия сезон под ръководството на Николай Николов-Финката. Домакините от Кнежа пък са новосформиран отбор, съставен изцяло от местни футболисти, водени от бившия играч на Чавдар Димитър Петров и за тях това също беше първи мач.

Двата отбора изиграха един равностоен, но откровено скучен мач, в който головите положения се брояха на пръстите на едната ръка. Първи откриха резултата домакините, а "чавдарци" изравниха от 11-метров наказателен удар, реализиран от Даниел Николов. Реферът Симеон Искренов отсъди и втора дузпа в полза на Чавдар, но играещият треньор Николай Николов джентълменски изкара топката в аут, тъй като всеобщото мнение бе, че нарушение в наказателното поле на кнежани всъщност нямаше.

За Чавдар 1957 като титуляри играха Илия Гецковски, Цветан Славчев, Даниел Николов, Николай Николов, Николай Калинов, Даниел Христов, Валентин Андреев, Мартин Юговски, Антон Андреев, Иван Алексиев, Денис Силянов. През втората част в игра влезнаха Ангел Иванов, Пламен Димитров, Пламен Йотов, Евгени Могилски, Георги Цанков, Иво Михайлов, Пешо Тодоров, Денис Мустафов, Лило Лилов, Иван Гергов и Георги Цветков.

На този етап новите попълнения в отбора са Даниел Николов от МФК "Булгари", Иван Алексиев от "Спартак" Подгумер, Ангел Иванов, Даниел Христов, Евгени Могилски, Георги Муташки, Иво Михайлов, Георги Цанков, Лило Лилов, Мартин Юговски и Денис Силянов от "Ботев 2013" Попица, както и завърналият се от "Дунав 98" Селановци Николай Николов-Финката, който заменя през новия сезон досегашният играещ треньор Светлин Савчев, който през новото първенство ще се състезава за "Монолит" Манастирище.

Очаква се след като приключат ангажиментите си на морето, към отбора на Чавдар да се присъединят Йордан Цветков и Росен Могилски, а място в тима се пази и за легендата Георги Георгиев-Гълъба, който е на гурбет в Англия. 

И през новия сезон ще продължи линията, която ръководството на Чавдар 1957 наложи през първата си година, а именно да се залага изцяло на местни футболисти като се дава път и на много юноши в мъжкия състав. Най-голямата въпросителна е свързана с оставането на най-големия талант от школата на Чавдар - железният защитник Мартин Тодоров, който преди броени дни беше приет за студент - редовно обучение в НСА и вероятно ще продължи кариерата си в столичен тим.

Следващата проверка на Чавдар 1957 е идващата събота, когато спаринг ще е тима на Монолит (Манастирище), където играят Светлин Савчев и Мирослав Виденов-Миката.


Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови