Първи изяви на женския футболен отбор на ФК Чавдар 1957
Автор: Administrator   
Вторник, 05 Ноември 2013г. 18:12ч.

Преди няколко дни ФК "Чавдар 1957" (Бяла Слатина) отвори нова страница в своята футболна история.

Става въпрос за новосформираният девически футболен отбор, който завърши на второ място в дебютното си участие на турнир в Монтана. 


Отборът от девойки до 14 г., който е воден от легендата на белослатинския клуб Борислав Борисов-Боката тренира от няколко седмици, но тази неделя записа и първите си официални срещи. Тимът взе участие в четиристранен турнир за девойки, който бе проведен под инициатива на БФС в град Монатана. Нашите момичета завършиха на второ място, след като победиха "Бдин" (Видин) с 2:1, направиха 1:1 с "Монтана" и загубиха с 0:1 от "Ботев 2000" (Враца) с гол от дузпа. Две от общо трите попадения бяха отбелязани от най-добрата ни състезателка Флора Богомилова, а другото попадение отбеляза сестра й - Деси Богомилова. Срещите се играха по системата "всеки срещу всеки" като времетраенето на мачовете беше в 2 полувремана по 20 минути, с 6+1 играчи на малък терен с хокейни смени.

След изиграването на всички срещи, отборите на "Чавдар 1957" и "Монтана" бяха с абсолютно равни показатели - 1 победа, 1 равен и 1 загуба при голова разлика 3-3, поради което се наложи да бъде изтеглен жребий кой от двата тима ще заеме 2-ро и 3-то място. Късметът се усмихна на нашите момичета и така те заеха 2-то място като спечелиха купа и осем футболни топки, но и най-вече уважението и радостта на жителите на Бяла Слатина


"Другите отбори съществуват от доста време, само ние бяхме дебютанти, заяви щастливият треньор Борислав Борисов-Боката пред www.pfcchavdar.com. - Разбира се, че съм доволен от тях. Вижте, при момичетата е много по-трудно. Учат се от начало, все едно да започнеш първи клас. Всичко се учи от самата основа на футбола. Не отстъпвахме не другите тимове. Дори и последни да бяхме на турнира, пак щях да съм доволен. Тренираме два пъти седмично, понеделник и четвъртък, защото нямам физическата възможност за повече. Знаете, че тренирам и децата от школата на "Чавдар 1957". Момичетата са много запалени. В началото дойдоха 5 на тренировка, сега идват 13. Сигурен съм, че след този успех ще дойдат и още желаещи да се включат в отбора. Трябва да похваля и организаторите на турнира. Имаше храна и напитки за всички състезателки. Благодаря и на председателя на УС на "Чавдар 1957" Пламен Димитров, който пое разноските по пътуването за турнира. Никога не съм очаквал, че ще се представим толкова добре. Трябва да кажа, че жените са по-смели от момчетата. Сега ме навиват да правя отбор за голям терен", заяви Боката пред нашия сайт.Ето и имената на всички 13 момичета от отбора на ФК Чавдар 1957: Флора Габриелова Богомилова-капитан, Десислава Габриелова Богомилова, Ива Георгиева Иванова, Инес Александрова Бучкова, Петя Веселинова Петрова, Цветомира Валериева Василева, Теодора Валериева Василева, Нели Христова Николаева, Рахиела Сергеева Миткова, Гюлезара Арсениева Николаева, Вероника Димитрова Борисова, Цветомира Руменова Йонова и Ива Ивова Асенова. 

Девойките на "Чавдар 1957" вече се готвят за нов турнир. Около 20-и ноември ще има нова надпревара, в която тимът ни ще вземе участие. Цели? И жени, и мъже да се наслаждават от играта. Това са целите на ФК "Чавдар 1957". Успехите неминуемо няма да закъснеят...


Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови