ФК Чавдар 1957 (Бяла Слатина) спира да съществува?
Автор: Administrator   

На 19 юли изтече 3-годишния мандат на УС на клуба и на неговия председател Пламен Димитров.

Равносметката за тези 3 години е следната:

  • Мъжки отбор – 3 пълни сезона участие в „А” Областна група – Враца без значими успехи. През цялото време приоритет бяха местните кадри и налагане на юноши. През 2014 година отборът завърши на 6-то място във финалната фаза, през 2015 година отборът завърши на 4-то място в Южната подгрупа, а през 2016 година зае 8-място в обединената група.
     
  • Юноши старша възраст – 2 пълни и един непълен сезон участие в зоналното първенство. През 2015 година отборът зае 3-то място в първенството.
     
  • Юноши младша възраст – 3 пълни сезона участие в зоналното първенство. През 2014 година отборът зае 2-ро място в крайното класиране.
     
  • Деца – най-успешният тим на Чавдар за тези 3 години. През 2016 година отборът стана убедителен шампион в зона „Враца”, а през 2015 година зае също призовото 3-то място.
     
  • Подготвителна група – вторият най-успешен тим на Чавдар с 2 призови 3-ти места – през 2014 г. и през 2016 г.
     
  • Девойки до 14 години – през сезон 2013-2014 година беше сформиран тим от девойки, които участваха на няколко турнира в Северозападна България, представяйки се отлично.

За тези 3 години клубът е изряден във финансово отношение като няма задължения нито към БФС, нито към футболисти, нито към други физически или юридически лица. Клубът няма задължения към ВиК и ЧЕЗ. Мачовете се провеждаха на стадион „Чавдар”, който е собственост на Община Бяла Слатина. Превозът се осъществяваше на 90% от местни фирми-превозвачи, като и към тях всички задължения са покрити.

Председателят на Чавдар 1957 Пламен Димитров официално ни информира, че в последния месец води усилени преговори с бизнесмен от региона, който да поеме голяма част от финансирането на клуба и най-вече мъжкия тим, но вчера стана ясно, че човекът на този етап не може да се ангажира с футболния клуб на Бяла Слатина без да има сериозно поет ангажимент и от Община Бяла Слатина, тъй като желанието на въпросния бизнесмен, а и на председателя на клуба Пламен Димитров, е да се спре с „живуркането” на ФК Чавдар в селските групи, което е обидно за всички фенове в града.

Ето защо, Пламен Димитров ни информира, че след изтичането на 3-годишния му мандат и след провала на преговорите за генерален спонсор на клуба, не желае и няма намерение да продължи под каквато и да е форма участието си в клуба, което означава, че на практика той се оттегля от този проект най-вече поради липса на перспектива за издигането на Чавдар на по-горно ниво. Чрез нашия сайт, Пламен Димитров благодари на всички футболисти, треньори и на домакина на клуба Веселин Николов, както и на всички ентусиасти, помогнали със дарения клуба през тези 3 години, защото без тях клубът нямаше да издържи толкова време.

Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови