Чавдар 1957 започва плейофите като гост на Околчица в Мездра
Автор: Administrator   
Понеделник, 28 Април 2014г. 12:41ч.

Чавдар 1957 завърши на 2-ро място в крайното класиране на редовния сезон във Врачанската Южна "А" ОФГ с актив от 50 точки, натрупани от 16 победи 2 равни и 2 загуби и голова разлика 58-18.


Първи в редовния сезон завърши отборът на Скала (Зверино) с актив от 55 точки като единствената загуба на зверинчани беше нанесена през есенния полусезон от нашия тим с 2-0. За съжаление, изключително подмладеният тим на Чавдар не можа да удържи солидната преднина, която имаше пред Скала на полусезона, като през пролетта изгуби общо 10 точки. Това донякъде беше и очаквано, тъй като отборът беше напуснат през зимата от трима от най-опитните си футболисти - голмайсторът Цветелин Цанков, който премина в Ботев (Луковит) и Николай Николов и Мануш Радев, които предпочетоха солидната оферта от Дунав 98 (Селановци). Няколко кръга преди края на редовния сезон Чавдар беше напуснат и от още един от опитните футболисти - Владимир Димитров, който замина на гурбет в Англия.

Като втори в класирането, Чавдар 1957 се класира за заключителния етап от първенството - финална плейофна шестица с участието на общо 6 тима - първите 3 от нашата южна група и първите 3 от северната група. Мачовете започват тази сряда - 30 април като след изтегления днес жребий първите двойки са следните:

Околчица (Моравица) - Чавдар 1957 (Бяла Слатина) 

Скала (Зверино) - Манастирище 2000 (Манастирище)

Дунав 98 (Селановци) - Огоста (Хайредин)

От всички 6 отбора, Чавдар 1957 е най-младият и неопитният отбор, тъй като в състава, на който ще разчита играещият старши треньор Светлин Савчев личат имената на цели 10 футболисти от юноши старша възраст на белослатинци - Валентин Калинов, Цветан Славчев, Мартин Тодоров, Милен Христов, Валентин Андреев, Антон Андреев, Александър Михайлов, Александър Маринов, Иван Кирилов, Дейвид Симеонов. Останалите, които ще защитават честта на ФК Чавдар 1957 наред със старши треньора Светлин Савчев са вратарят Илия Гецковски и полевите футболисти Александър Младенов, Пламен Йотов, Валери Цветков, Митко Кирилов, Северин Илиев, Йордан Цветков, Асан Ракищенлиев.

Пожелаваме успех на момчетата!

Share
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови